Ad Code

Keeping Quiet - Pablo Neruda

1) What will counting upto twelve and keeping still help us achieve?

Ans-Peet want us to stop our all activities for a moment. We should leave using all our machines and engines for a short while because most of our troubles are due to our hurry. We should do introspection and keeping still will help us to choose our path.

2) Do you think Pablo Neruda advocates total inactivity and death?

Ans-The poet Pablo Neruda does not advocate total inactivity and death. We should not confuse total inactivity with stillness. Total inactivity means death while stillness is all about calm introspection. Stillness helps us to start our activities again in a good manner.

3) Write down the central theme in the poem "keeping quiet"? OR Why does Pablo Neruda asks all the human beings to keep quiet?

Ans-Pablo Neruda requests all the human beings to stop all our activities for a while and spend our few moments in quiet introspection. It will keep us to understand ourselves. We are in troubles because we always remain in hurry and rush. It will bring all together and a feeling of understanding will develop.

4) "We should neither speak nor move arms". Elucidate.

Ans- The poet urges us not to speak much by using different languages because it will create unnecessary dimutes and discussions. Thus the poet asks us to keep quiet and we should speak through our hearts. Bv moving arms, we harm each others

5) What does the poet call 'an exotic moment' and why?

Ans- Pablo Neruda wants us to stop all our activities for a while and do introspection. The noise of machines and engines also need to be stopped for a while because it creates disturbance. When everything is at rest, it will be an exotic moment for all. It will give us unusual feeling and all will enjoy sudden strangeness

 6) How can we understand ourselves?

Ans- We can understand ourselves if we stop all our activities for a moment and do introspection. When everything is at rest, it will be an exotic moment for all. We should neither move our arms nor use any language to speak a word. It will give us unusual feeling and all will enjoy sudden strangeness. It will help us in understanding ourselves.

7) Why does the poet address the 'fishermen' and the 'salt gatherers'?

Ans- If we peep into the philosophy of the poet, one can note that he is against any kind of trouble, violence and attack. By calling upon the fishermen, he urges them not to harm the whales. In the same way he is against the salt gatherers hurts his hand during the salt gathering process. He wants all of them to stop for a while and do introspection.

8) How will 'counting upto twelve' and 'keeping still keep us?

By counting upto twelve and keeping still, will provide an opportunity to think about ourselves. In this moment we can even think about the world as well. We are responsible for creating chaos, confusion, trouble and hurry. We need both peace and introspection.

9) Why does the poet say that stillness should not be confused with total inactivity?

Ans- The poet makes us clear not to confuse stillness with total inactivity. Total inactivity means death but the poet has no association with death. Stillness means stopping one's activities for a short moment. Life must go an as usual.


Post a Comment

0 Comments

Ad Code